Suussulav virsikukook

See kollane virsikukook on nagu päike, mis lihavõttelaual tuju heaks teeb. Mulle meeldib katsetada retseptidega, kus kasutan lisaks toorjuustule veel muid piimatooteid, seekord siis kohupiima ja vahukoort. Tänu sellele kombole kook lausa sulab suus. Kui sa ei usu, siis proovi järele!

Virsikukonservide suurused poes varieeruvad ja et sul oleks vähegi kergem õige suurusega konserv leida, siis mina kasutasin Hüva virsikuid kerges siirupis, mida saab osta Coopist.

Soovin kõigile kauneid lihavõttepühi!

Koostisosad

Põhi
  • 175 g digestive küpsiseid
  • 75 g võid
Täidis ja kollane kiht
  • Poolikud virsikud kerges siirupis (820/480g Hüva).
  • 4 lehtželatiini (Meira)
  • 2 dl vahukoort
  • 200 g kohupiima
  • 200 g toorjuustu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 spl vaniljesuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 1/2 dl sidrunimahla
  • 3 lehtželatiini (Meira)
  • 1,5 dl virsikupüreed
  • 1 dl virsikusiirupit

Valmistamine

  1. Pane küpsised kilekotti ja rulli tainarulliga hästi peeneks.
  2. Sulata või ja sega küpsisepuruga. Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsisepuru lahtikäivä koogivormi põhja (26 cm) ja pane külmkappi seniks kuni valmistad täidise.
  3. Kurna virsikud ja tõsta kollase kihi jaoks kõrvale 1 dl virsikusiirupit.
  4. Püreesta virsikud saumiksriga, tõsta 1,5 dl püreed kõrvale kollase kihi jaoks, ülejäänud püree läheb täidisesse.
  5. Pane 4 lehtželatiini 10 minutiks külma vette paisuma.
  6. Vahusta vahukoor.
  7. Teises kausis mikserda täidise jaoks kergelt läbi virsikupüree, kohupiim, toorjuust, suhkur ja sool.
  8. Kuumuta kastrulis sidrunimahl, tõsta kastrul pliidilt ja lisa hoolega segades eelnevalt veest kuivaks pigistatud želatiin.
  9. Lisa täidisesse peene joana želatiin, koguaeg hoolega segades. Alles siis kui želatiin on lisatud, lisa ettevaatlikult segades ka vahukoor.
  10. Kalla täidis põhja peale ja hoia vähemalt 5 h külmkapis.
  11. Kollase kihi jaoks pane 3 lehtželatiini 10 minutiks külma vette paisuma.
  12. Kuumuta kastrulis virsikusiirup (1dl), tõsta kastrul pliidilt ja lisa hoolega segades eelnevalt veest kuivaks pigistatud lehtželatiin (3 tk). Lisa virsikupüreesse (1,5 dl) peene joana želatiin, koguaeg hoolega segades.
  13. Kalla kollane täidis ettevaatlikult koogi peale ja hoia veel vähemalt 2h külmkapis. Kaunista kook šokolaadimunade, kookose ja muu meelepärasega.