Šokolaadiküpsised

Oktoober ja selline võrratu ilm! Otsustasin koos oma ema ja lapsega ette võtta väikese rabamatka. Suundusime Seli rabasse, täpsemalt Matsimäe-Simisalu matkarajale. Märkamatult sai läbitud 10 650 sammu. Küpsetasin koos lapsega mõnusaid šokolaadiküpsiseid, mida oli hea koos nurmenukuteega rabas nosida. Akud on taaskord positiivsete emotsioonidega laetud.

Šokolaadiküpsised

Koostisosad

  • 150 g võid
  • 1 muna
  • 1,5 dl fariinisuhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 3 dl nisujahu
  • 0,5 dl kookoshelbeid
  • 1 spl kakaopulbrit
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 75 g tumedat šokolaadi

Valmistamine

  1. Sulata või ja lase hetk jahtuda.
  2. Vispelda kergelt käsivispliga või hulka muna ja suhkrud.
  3. Sega jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool omavahel.
  4. Lisa kuivsegu või-muna-suhkrusegule.
  5. Haki šokolaad peenikeseks ribadeks ja lisa tainale ning sega hoolega.
  6. Pane tainas lusika abil ahjuplaadile, küpseta küpsiseid eelkuumutatud 175 kraadises ahjus umbes 12 minutit. Ahjust väljavõttes võiksid küpsised olla natuke pehmed. Lase küpsistel enne söömist restil jahtuda.
Veel mõned soovitused
  • Fariinisuhkru asemel proovi ka teisi suhkruid, näiteks muscavadosuhkrut.
  • Võid osa jahukogusest asendada ka kaerakliidega (2,5 dl nisujahu, 0,5 dl kaerakliisid).
  • Soovi korral võid lisada peotäie purustatuid metspähkleid.