![](https://koogijutud.ee/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20201010_130305-768x1024.jpg)
Oktoober ja selline võrratu ilm! Otsustasin koos oma ema ja lapsega ette võtta väikese rabamatka. Suundusime Seli rabasse, täpsemalt Matsimäe-Simisalu matkarajale. Märkamatult sai läbitud 10 650 sammu. Küpsetasin koos lapsega mõnusaid šokolaadiküpsiseid, mida oli hea koos nurmenukuteega rabas nosida. Akud on taaskord positiivsete emotsioonidega laetud.
Šokolaadiküpsised
Koostisosad
- 150 g võid
- 1 muna
- 1,5 dl fariinisuhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 3 dl nisujahu
- 0,5 dl kookoshelbeid
- 1 spl kakaopulbrit
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsatäis soola
- 75 g tumedat šokolaadi
Valmistamine
- Sulata või ja lase hetk jahtuda.
- Vispelda kergelt käsivispliga või hulka muna ja suhkrud.
- Sega jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool omavahel.
- Lisa kuivsegu või-muna-suhkrusegule.
- Haki šokolaad peenikeseks ribadeks ja lisa tainale ning sega hoolega.
- Pane tainas lusika abil ahjuplaadile, küpseta küpsiseid eelkuumutatud 175 kraadises ahjus umbes 12 minutit. Ahjust väljavõttes võiksid küpsised olla natuke pehmed. Lase küpsistel enne söömist restil jahtuda.
Veel mõned soovitused
- Fariinisuhkru asemel proovi ka teisi suhkruid, näiteks muscavadosuhkrut.
- Võid osa jahukogusest asendada ka kaerakliidega (2,5 dl nisujahu, 0,5 dl kaerakliisid).
- Soovi korral võid lisada peotäie purustatuid metspähkleid.
@koogijutud @koogijutud @koogijutud @koogijutud