Olles ise olnud juba paar nädalat lihavõtte retseptide lainel, tuli mul veel välja nuputada mida siis oma perele pühade ajal pakkuda. Otsustasin miksida maitsestamata toorjuustu ja Alma Pasha kohupiimakreemi. Kook tuli tänu sidrunile päris hapukas, kuid magusad šokolaadimunad tasakaalustavad hapukat maitset. Seega varu selle koogi jaoks ohtralt erinevaid maiustusi.
Mina kasutasin kaunistamisel Loodusvägi Öko mandleid valges šokolaadis rukkililleõitega, Kalevi mündi mandleid piimašokolaadis, Kinderi mini šokolaadimune ja õe käest saadud mandleid valges šokolaadis.
Koostisosad
Põhi
- 163 g Kalev šokolaadimaitselist küpsist
- 60 g võid
Täidis
- 400 g maitsestamata toorjuustu
- 300 g Alma Pasha kohupiimakreemi
- 1-1,5 dl suhkrut (olenevalt sellest kui haput kooki soovid)
- 3 lehtželatiini (Meira)
- 0,5 dl sidrunimahla = 1 sidrun
- soovi korral rohelist toiduvärvi
- Kaunistamiseks erinevaid šokolaadimune
Valmistamine
- Pane küpsised kilekotti ja rulli tainarulliga hästi peeneks.
- Sulata või ja sega küpsisepuruga. Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsisepuru lahtikäivä koogivormi põhja (26 cm) ja pane külmkappi seniks kuni valmistad täidise.
- Pane lehtželatiinid 10 minutiks külma vette paisuma.
- Sega omavahel toorjuust, kohupiimakreem ja suhkur. Soovi korral tilguta täidise hulka paar tilka toiduvärvi.
- Kuumuta kastrulis sidrunimahl, tõsta kastrul pliidilt ja lisa hoolega segades eelnevalt veest kuivaks pigistatud želatiin.
- Lisa täidisesse peene joana želatiin, koguaeg hoolega segades.
- Kalla täidis põhja peale ja hoia vähemalt 5 h külmkapis.
- Eemalda koogivorm ja tõsta kook serveerimisalusele. Kaunista kook šokolaadimunadega.
@koogijutud @koogijutud