Mustikakook

Kellel sügavkülm mustikaid täis on, siis siin on teile üks mõnus mustikakoogi retsept (muidugi võid kasutada ka poe sügavkülmaletist soetatuid mustikaid). Kook ise on väga siidine ja maheda maitsega ning parajalt pisike ka, et teha seda oma perele nädalavahetusel maiustamiseks.

Želatiini kogus on timmitud täpselt nendele kogustele, ehk kui paned mustikaid rohkem, siis lisa kindlasti ka želatiinikogust.

Koostisosad

Põhi
  • 100 g digestive küpsiseid
  • 40 g võid
Täidis
  • 2 dl vahukoort
  • 300 g Alma metsmaasika kohupiimakreemi
  • 2,5 dl külmutatuid mustikaid
  • 1/2 dl suhkrut
  • 3 lehtželatiini (Meira)

Valmistamine

  1. Tõsta jäised mustikad vähemalt 30 minutit enne alustamist toatemperatuurile.
  2. Sulata või ja sega purustatud küpsistega.
  3. Suru küpsisepuru lahtikäivä koogivormi põhja (20 cm) ja pane külmkappi seniks kuni valmistad täidise.
  4. Vahusta vahukoor.
  5. Püreesta mustikad ja suhkur saumiksriga.
  6. Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette paisuma. Kuumuta kastrulis 3 spl mustikapüreed, tõsta kastrul pliidilt ja lisa hoolega segades eelnevalt veest kuivaks pigistatud želatiin.
  7. Sega kausis kohupiimakreem ja ülejäänud mustikapüree ning lisa peene joana želatiin, koguaeg hoolega segades. Alles siis kui želatiin on lisatud, lisa ettevaatlikult segades ka vahukoor.
  8. Kalla täidis põhja peale ja hoia vähemalt 6h külmkapis. Kui tahad kooki kiiremini sööma hakata, hoia 3h külmkapis ja siis tõsta veel 1h sügavkülma või kui väljas on miinuskraadid võid tõsta ka rõdule. Kaunista kook meelepäraste marjade ja šokolaadiga.