Marjakook

Eesti taasiseseisvumispäeva puhul küpsetasin seekord väga lihtsa, kuid ülimalt maitsva marjakoogi. Koogi tegu algas sellega, et võtsin kausi ja läksin maal aiamaale marju korjama. Korjasin punaseidsõstraid, mustsõstraid ja natuke tikreid. Olen seda kooki teinud ka vaarikate ja mustikatega, seega kasuta just neid marju mida sul parasjagu on. Sügavkülmutatud marjad sobivad ka, aga siis ära marju eelnevalt sulata vaid lisa koogile jäised marjad.

Koogi tegemine on väga kiire ja lihtne. Miksrit ei lähegi vaja. Enne koogi söömist varu aga aega, et kook jõuaks ära jahtuda ja veel parem kui kannatad veel natuke ja hoiad kooki paar tundi külmkapis. Külmana lihtsalt maitseb see kook kõige paremini.

Tegin koogi valmis ja läksin lemmik rabasse jalutuskäigule. Matsimäe-Simisalu matkarajal Seli rabas on nii mõnus jalutada, soovitan kõigile seda raba külastada, eriti kui alustada Matsimäe poolt. Seal on ka pisike vaatetorn ja korralik laudtee. Lisaks näed ka Matsimäe karjääri ja natuke eemal on Matsimäe Pühajärv, kus on mõnus suplemas käia.

Nautigem Eestimaa ilusat loodust, metsi ja rabasid ning sööge marju, mis Eestis kasvavad. Märka loodust enda ümber.

Praegu pikutan võrkkiiges, kuulan ja vaatan kuidas puulehed tantsivad tuules ja kirjutan siia seda postitust. Mulle väga meeldib augustikuu.

Kes blogisse retsepti otsima tuli, siis koogi retsept on siin:

Põhi ja puru

  • 2 dl nisujahu
  • 2 dl täistera nisujahu
  • 2 dl suhkrut
  • 125 g sulatatud võid
  • 1/2 tl söögisoodat
  • 1 dl hapukoort
  • 1 muna

Täidis

  • 200 g maitsestamata kohupiima
  • 400 g maitsestamata toorjuustu
  • 2 muna
  • 3/4 dl suhkrut
  • 1 spl nisujahu
  • 5 dl marju

Koogi valmistamine

  1. Sega kõik põhja ja puru koostisosad omavahel (välja arvatud hapukoor ja muna).
  2. Jäta 1/3 taignast puru jaoks.
  3. Lisa suurema taigna koguse hulka eelnevalt kokkusegatud hapukoor ja muna.
  4. Laota taigen sõrmede või lusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kasuta natuke nisujahu kui taigen sõrmede külge kinni jääb.
  5. Sega omavahel täidise koostisosad, välja arvatud marjad ja kalla täidis põhja peale.
  6. Lisa marjad täidise peale.
  7. Kõige peale pudista puru.
  8. Küpseta kooki 200 kraadises ahjus 30-35 minutit.
  9. Lase koogil enne serveerimist jahtuda. Jahtunud kooki säilita külmkapis.
@koogijutud
@seliraba

@seliraba