Küpseta sõbrapäevaks gluteenivaba šokolaadikook, mille tegemiseks vajad vaid mõned koostisosad. See kook maitseb kindlasti suurtele magusasõpradele, kuna sisaldab palju šokolaadi! Kook on seest tihke ja tummine. Serveeri kooki külmalt ja soovi korral vaniljejäätisega ning kindlasti koos hea kohviga.
Koostisosad
- 150 g küpsetusšokolaadi (pool kogusest piima ja pool tumedat)
- 80 g võid
- 2 tl vaniljesuhkrut
- 4 muna
- 1 dl suhkrut (sobib rafineerimata roosuhkur kui ka muscovado suhkur)
Valmistamine
- Kata koogivorm (24 cm) küpsetuspaberiga ning määri võiga.
- Sulata šokolaad ja või kastrulis madalal kuumusel aegajalt segades, lisa vaniljesuhkur.
- Vahusta miksriga 3-4 minutit munakollaseid ja pool suhkrukogusest. Sega hulka sulatatud šokolaad.
- Vahusta miksriga teises kausis munavalged tugevaks vahuks, lisa ülejäänud suhkrukogus ja mikserda veel mõni minut.
- Lisa ettevaatlikult segades munavalge munakollaste ja šokolaadiga.
- Küpseta kooki eelkuumutatud 160 kraadises ahjus umbes 30 minutit.