Mahlane suvikõrvitsa-šokolaadikook

Vahepeal sai koogijutud blogi juba 1. aastaseks! Uskumatu kuidas aeg lendab. Mul on hea meel, et oled minuga selle teekonna kaasa teinud: olen saanud sind inspireerida ja sulle küpsetamiseks ideid pakkuda. Aitäh tagasiside eest, mis te seni mulle andnud olete. Kui sul on ettepanekuid või soove mõne retsepti osas, anna mulle teada ja püüan midagi välja mõelda. Jätkan kindlasti oma armsa hobiga ja jagan koogijutte ka edaspidi!

Praegu on suvikõrvitsa kõrghooaeg ja sellepärast jagan üht eriti mahlast suvikõrvitsa-šokolaadikoogi retsepti. Kook maitseb ka neile, kes muidu suvikõrvitsast lugu ei pea, sest suvikõrvitsa olemasolust ei saa sööja teada, kui sa seda talle ise ei ütle! See kook sobib hästi ka 20. augusti pidulauale!

Vaata lisaks ka teisi hooajalisi retsepte, mis on minu blogis varem ilmunud:

Purukook mustikatega, mustikamuffinid, suvikõrvitsa šokolaadibrownie, suvikõrvitsapirukas kodujuustuga.

Koostisosad

  • 150 g küpsetusšokolaadi (100 g valget ja 50 g tumedat küpsetusšokolaadi)
  • 100 g võid
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 keskmine suvikõrvits (4 dl riivitud suvikõrvitsat)
  • 1,5 dl täistera nisujahu

Valmistamine

  1. Sulata kastrulis madalal kuumusel või ja šokolaad. Sega aegajalt ja jäta jahtuma.
  2. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks.
  3. Koori suvikõrvits ja riivi jämeda riiviga. Pigista kergelt üleliigne vedelik välja.
  4. Sega munasegu hulka šokolaadi-või segu, lisa ka riivitud suvikõrvits ja nisujahu.
  5. Pane lahtikäiva koogivormi (26 cm) põhja küpsetuspaber, vormi ääred määri võiga.
  6. Vala taigen lahtikäivasse koogivormi.
  7. Küpseta eelkuumutatud 200 kraadises ahjus u. 30 minutit. Koogi küpsust kontrolli puidust tikuga, kui tikk jääb puhas on kook valmis.
  8. Lase koogil vormis jahtuda, seejärel eemalda koogivorm.
  9. Kaunista hooaja marjade ja tuhksuhkruga.

Veel mõned soovitused

  • Kooki võid teha ka väiksemas vormis, sellisel juhul jääb kook kõrgem ja küpsetusaeg pikeneb u. 5-8 minutit.
  • Toasoojad munad vahustuvad paremini.