Šokolaadi-pähklitort

Juba pühapäeval 9. mail tähistatakse emadepäeva. Kui tahad sel aastal oma ema ja vanaema eriliselt üllatada küpseta neile ise üks tort. Šokolaadi-pähklitort sobib selleks ideaalselt. Tordile annab hea maitse šokolaadiküpsistest põhi ja täidises on tunda nii šokolaadi kui ka krõmpsuvaid pähkleid. Kaunista tort vahetult enne serveerimist maasikatega ja üllatustort emadepäevaks ongi valmis!

Koostisosad

Põhi
  • 180 g šokolaadimaitselisi küpsiseid (näiteks Selga)
  • 60 g võid
Täidis
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 300 g vanilli kohupiimapastat
  • 100 g tervete pähklitega piimašokolaadi (näiteks Fazer)
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 2 dl vahukoort
  • 4 lehtželatiini
  • 3 spl sidrunimahla

Valmistamine

  1. Pane küpsised kilekotti ja rulli tainarulliga hästi peeneks. 2-3 spl küpsisepuru tõsta soovi korral kõrvale ja kasuta hiljem kaunistamiseks.
  2. Sulata või ja sega küpsisepuruga. Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsisepuru lahtikäivä koogivormi põhja. Pane külmkappi seniks kuni valmistad täidise. Kui soovid kõrgemat torti kasuta 20 cm koogivormi, aga seda kooki saad teha ka 26 cm suuruses koogivormis. Pildil olev tort on tehtud 20 cm vormis.
  3. Pane lehtželatiinid 10 minutiks külma vette paisuma.
  4. Sega omavahel toorjuust, kohupiimapasta ja suhkrud, lisa hakitud šokolaad.
  5. Kuumuta kastrulis sidrunimahl, tõsta kastrul pliidilt ja lisa hoolega segades eelnevalt veest kuivaks pigistatud želatiin.
  6. Lisa täidisesse peene joana želatiin, koguaeg hoolega segades. 
  7. Vahusta teises kausis vahukoor tugevaks vahuks ja lisa ettevaatlikult segades täidise hulka.
  8. Kalla täidis põhja peale ja hoia vähemalt 5 h külmkapis või üleöö.
  9. Eemalda koogivorm ja tõsta kook serveerimisalusele. Kaunista kook küpsisepuru ja maasikatega.