Nädala lõpus tähistame juba lihavõtteid. Meie pere lihavõttelaual on kindlal kohal kohupiima või toorjuustukook ja mune värvime looduslikult sibulakoortega. Jagan teiega üht kohupiimakoogi retsepti, mis muutub külmkapis seistes veelgi paremaks. Alguses mõtlesin, et seda retsepti ma blogisse ei panegi. Ma ei olnud rahul koogi konsistentsiga, aga kui seda kooki teisel ja kolmandal päeval sõin, oli see kook just selline nagu tahtsin! Seega küpseta kook varakult valmis ja siis “unusta” külmkappi õiget hetke ootama.
Koostisosad
Põhi
- 2,5 dl nisujahu
- 3/4 dl suhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 100 g võid (sulatatud ja natuke jahtunud)
- 1 muna
Täidis
- 2 muna
- 500 g maitsestamata kohupiima
- 1 dl toidukoort (20%)
- 1,5 dl suhkrut
- 1,5 tl vaniljesuhkrut
- 3 spl sidrunimahla
- aprikoosid siirupis 410/240g
Valmistamine
- Mõõda kõik põhja koostisosad kaussi ja sega puulusikaga ühtlaseks taignaks.
- Vajuta tainas sõrmedega 26 cm koogivormi põhja ja äärtesse.
- Mikserda kergelt segamini kõik täidise osad ja kalla täidis põhjale.
- Kurna aprikoosid, viiluta ning laota täidise peale.
- Küpseta kooki eelkuumutatud 200 kraadises ahjus 35 minutit.
- Jäta kook toatemperatuurile jahtuma. Hoia enne sööma asumist vähemalt öö otsa külmapis, aga kui oodata suuudad siis isegi kauem.
