Mandlised muffinid

Mandlised muffinid on kohevad, neil on hõrk vanilje ja kardemoni maitse ja üllatusena on peal soolakad kõrvitsaseemned. See retsept erineb minu varasematest retseptidest selle poolest, et seekord ei kasutanudki ma marju. Retsept sündiski sellest, et mul oli kapis veel mandlijahu ja tahtsin selle ära kasutada (vaata ka minu eelmist retsepti mandlikook marjadega). Lisaks tahtsin küpsetada midagi, mis valmib kiirelt ja mida oleks mugav süüa. Muffinitega rõõmustasin oma ema ja vanaema.

Koostisosad

  • 1 dl mandlijahu
  • 2 dl nisujahu
  • 0,5 dl täistera kiirkaerahelbeid
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 1 tl kardemoni
  • 2 muna
  • 100 g sulatatud võid (1 dl)
  • 1 dl toidukoort (20%)

Peale puistamiseks

  • 2 spl mandlilaaste
  • 2 spl röstitud kõrvitsaseemned soolaga

Valmistamine

  1. Pane kõik kuivained kaussi ja sega ühtlaseks. Lisa samasse kaussi munad, sulatatud jahtunud või ja koor ning mikserda 30 sekundit.
  2. Pane tainas lusika abil 12 muffinivormi.
  3. Puista peale mandlilaaste ja kõrvitsaseemneid, vajuta kergelt sõrmedega, et mandlilaastud ja kõrvitsaseemned kergelt taignasse vajuksid.
  4. Küpseta muffineid eelsoojendatud 220 kraadises ahjus umbes 15 minutit.
  5. Lase jahtuda ja naudi koos külma piimaga.