Müslibatoonid

Rahulikud jõulud on seljataga ja kätte on lõpuks jõudnud lumine talv. Vähemalt Tallinnas oli täna hommikul lumi maas, kui kauaks, seda me muidugi ei tea. Eestis on palju ilusaid rabasid, metsi ja parke. Vali endale meelepärane koht ja mine naudi loodust! Kui tahad kaasa võtta ka miskit söödavat, siis müslibatoonid sobivad selleks hästi.

Müslibatoonid tee siiski natuke varem valmis, et need jõuaks korralikult ära jahtuda. Kui õhtul küpsetad, siis hommikul võid juba suuna metsa poole seada.

Koostisosad

  • 3 dl kaerahelbeid
  • 0,5 dl kõrvitsaseemneid
  • 1 dl kookoshelbeid
  • 1 dl mandlilaaste
  • 1 dl peeneks hakitud pähkleid (metspähkleid)
  • 50 g võid
  • 0,75 dl mett
  • 0,5 dl fariinsuhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 dl kuivatatud jõhvikaid

Valmistamine

  1. Sega kaerahelbed, kõrvitsaseemned, kookoshelbed, mandlilaastud ja pähklid ja laota eelnevalt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  2. Rösti eelkuumutatud 160 kraadises ahjus 10 minutit.
  3. Sulata potis või, suhkur, mesi, vanillisuhkur ja kuumuta koguaeg segades kuni segu hakkab peaaegu keema.
  4. Tõsta pott pliidilt, lisa röstitud kuivained ja peeneks hakitud jõhvikad. Sega ühtlaseks.
  5. Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või väiksemasse vormi. Vajuta segu kahvli abil hästi tihedaks, paksuseks võiks jääda 0,5-1 cm. Mina kasutasin 22x22cm suurust vormi.
  6. Rösti veel 160 kradises ahjus 30 minutit.
  7. Lase müslil vormis täielikult jahtuda ja alles siis lõika sobiva suurustega tükkideks.
  8. Hoiusta batoone õhukindlas karbis.