Jõuluhõngulised mandlid

Kas oled juba jõudnud piparkooke küpsetada? Või mõnda muud jõulumaiust? Kas oled tuppa toonud kuusepuu? Jõuludeni on jäänud loetud päevad. Jagan teiega minu versiooni jõuluhõngulistest mandlitest. Mõistagi võid retseptis olevaid maitseaineid muuta vastavalt oma maitseeelistustele.

Rõstitud mandlid sobivad ka kingituseks. Eriti tore on kui õmbled või kood ka veel väikese jõulusoki, kuhu mandlid (kilekoti sees) pistad. Ja selle sama hoole ja armastusega tehtud jõulusoki saab kingisaaja ka järgmisel aastal kuuseotsa riputada! Kui aga otsustad jõulud sel aastal teisiti veeta ja sugulastega hoopis rabarajal värskes õhus kohtuda, siis haara kaasa ka kotike jõuluhõngulisi mandleid! Mõnus jõulutunne on igal juhul garanteeritud.

Rahulikku jõuluaega ja püsige terved!

Koostisosad

  • 1,5 dl suhkrut
  • 3 tl kaneeli
  • 1 tl jahvatatud ingverit
  • 1 tl purustatud nelki
  • 0,5 tl soola
  • 2 munavalget
  • 3 spl vett
  • 500 g mandleid (sobivad nii kooritud, kui ka koorimata mandlid)
Kate mandlitele
  • 1,5 tl kaneeli
  • 4 spl kakaod
  • 4 tl Demerera suhkrut

Valmistamine

  1. Sega omavahel suhkur ja maitseained.
  2. Vispelda munavalged tugevaks vahuks, lisa suhkur ja maitseained.
  3. Lisa ka mandlid ja sega ühtlaseks.
  4. Laota mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  5. Rösti mandleid eelkuumutatud 175 kraadises ahjus 30-40 minutit.
  6. Küpsetamise alguses ja küpsetamise ajal keera mandleid paar korda. See on vajalik selleks, et mandlid küpsetuspaberi külge kinni ei jääks.
  7. Ahjust valjavõttes lisa kohe eelnevalt kokkusegatud kaneel, kakao ja Demerara suhkur, sega läbi ja lase toatemperatuuril jahtuda.
  8. Säilita mandleid toatemperatuuril näiteks mõnes ilusas purgis.