Juustupulgad

Juustupulgad on hea kaasa haarata ja loodusesse värsket õhku hingama minna. Võta kaasa ka oma lemmikteed ja miks mitte vorstikesi, mida lõkkel küpsetada. Algne plaan oli minna Paunküla mägede matkarajale, kuid kohapeal selgus, et parklas oli vähemalt 20 autot. Suundusime siis edasi Matsimäe Pühajärve äärde ja seal saime nautida privaatset olemist!

Meie pere jõulutraditsiooniks on tuua kuusk üheskoos oma metsast ja seda tavaliselt päev, paar enne jõule. Sel aastal tulevad jõulud nagunii teisiti ja otsustasime juba endale linna kuuse tuua, et tuppa jõulutunnet ja mõnusat lõhna tuua.

Koostisosad

  • 100 g toasooja võid
  • 2 dl nisujahu
  • 1 dl täistera rukkijahu
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 1/4 tl soola
  • 150 g Atleet Cheddar riivjuustu
  • 200 g hapukoort (20%)
  • Määrimiseks muna
  • Peale puistamiseks seemnesegu või seesamiseemneid
Valmistamine
  1. Sega toasoe või jahudega.
  2. Lisa segades sool ja paprikapulber ning riivjuust.
  3. Kõige lõpuks lisa hapukoor ja sega kiirelt ühtlaseks.
  4. Hoia vähemalt 30 minutit või kuni üleöö külmkapis.
  5. Vooli käte abil sõrmepaksused u. 10 cm pikkused pulgad.
  6. Määri munaga ja puista peale seemneid.
  7. Küpseta eelkuumutatud 200 kraadises ahjus 15-20 minutit.