Ütlen ausalt, et ma pole varem piparkoogitaigent teinud, olen ikka kaubandusest taigna ostnud. Arvasin, et taigna tegemine on keeruline ja aeganõudev. Aga ma eksisin. Novembri lõpus otsisin inspiratsiooni erinevatest retseptidest ja sõelale jäi Kokkama Ragne blogis jagatud retsept, mille järgi otsustasin väikeste muudatustega piparkoogitaigna teo ette võtta. Ja tõesti, need on nii head (parajalt vürtsikad ja mõnusalt pehmed), et neist tekib lausa sõltuvus!
Küpsetasin piparkooke koos lapsega teise advendi hommikul, mille järel suundusime väikesele rabamatkale. Kaasa haarasime veel nurmenukuteed ja soolaseid juustupulkasid (retsepti jagan natuke hiljem). Ilm oli mõnus karge ning metsas kohtasime isegi päkapikke ja jõuluvana.
Kuna olen alles algaja piparkoogitaigna tegija, siis algne retsept on pärit siit Kokkama Ragnega blogist.

Koostisosad
- 2 dl tumedat siirupit
- 2 dl Demerara suhkrut
- 1 spl kaneeli
- 2 tl jahvatatud nelki
- 1 spl jahvatatud kardemoni
- 250 g võid
- 2 muna
- u. 10 dl nisujahu
- 2 tl söögisoodat
Valmistamine
- Kuumuta potis siirup koos suhkru ja maitseainetega keemiseni. Lisa tükeldatud või ja sega hoolega läbi kuni või on sulanud. Tõsta pott hetkeks jahtuma.
- Lisa vispeldades ükshaaval munad.
- Sega söögisooda jahuga ja lisa vähehaaval siirupi-võisegule. Sega tainas väga hoolega läbi.
- Paki toidukilesse (mina tegin 3 väikest pakikest). Hoia tainast vähemalt üks ööpäev külmkapis ja alles siis alusta piparkookide küpsetamisega. Kõik see selleks, et tainas külmas kõvemaks muutuks ning maitsed ühtlustuksid.
- Rulli tainas jahusel laual lahti. Kasuta meelepäraseid piparkoogivorme.
- Küpseta eelkuumutatud 200 kraadises ahju keskosas umbes 5-8 minutit.
