Õuna-pohlakook toorjuustuga

Kui sul on kodus mõni kodumaine hapukam õun, sügavkülmas natuke pohli ja tahaks kangesti kooki, mille saab lihtsa vaevaga valmis, siis õuna-pohlakook toorjuustuga on just selline kook! Jällegi on tegu retseptiga, mille tegemiseks ei vaja sa miksrit, seega võid seda kooki teha ka hilja õhtul kui teised juba magavad või kui mees vaatab samal ajal telekast jalgpalli. Minul näiteks õnnestus see kook elutoaga avatud köögis nii valmis teha, et mees järgmisel päeval kooki süües küsis, millal sa selle koogi veel küpsetasid!?

Õuna-pohlakook toorjuustuga

Põhi

  • 2 1/2 dl nisujahu
  • 3/4 dl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g võid (sulatatud ja natuke jahtunud)
  • 1 muna

Õuna-pohlatäidis

  • 2 hapukamat õuna
  • 1 1/2 dl külmutatuid pohli
  • 1/2 dl suhkrut
  • 1 tl kaneeli

Toorjuustukate

  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 1 dl rabarberimahla või õunamahla
  • 1 muna
  • 1/4 dl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • soovi korral 3 spl mandlilaaste

Valmistamine

  1. Koori vajadusel õunad ja tükelda õhukesteks viiludeks.
  2. Mõõda kõik põhja koostisosad kaussi ja sega puulusikaga ühtlaseks taignaks.
  3. Vajuta tainas sõrmedega eelnevalt võiga määritud koogivormi põhja ja äärtesse. (Vormi suurus 26 cm).
  4. Lisa õunaviilud ja pohlad ning puista peale kaneeli-suhkrusegu.
  5. Sega kausis toorjuust, mahl, muna ja suhkrud. Kalla segu õuna-pohlaatäidise peale. Soovi korral puista peale mandlilaaste.
  6. Küpseta kooki eelkuumutatud, 200 kraadises ahjus umbes 35 minutit.