Tosca koogi puhul on tegu koogiga, kus mahlase keeksikihi peal on krõbe mandlikiht. Mina soovisin lisada koogile hapukaid marju ja muidugi tahtsin leida põhjuseid, miks kummikud jalga panna ja taas metsa minna. Minu meelest sobivad pohlad imeliselt selle koogi sisse. Lisaks panin 2 pisikest kodumaist pirni, mis üheskoos pohladega annavad väga hea maitsekoosluse. Proovi järele!
![](https://koogijutud.ee/wp-content/uploads/2020/09/IMG_20200913_075444-750x563.jpg)
Tosca kook pohlade ja pirnidega
Koostisosad
Põhi
- 2 muna
- 1,5 dl suhkrut
- 50 g võid
- 2 dl nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl kardemoni
- 1 dl arooniamahla või õunamahla
- 2 dl värskeid või külmutatuid pohli
- 2 väikest pirni
Mandlikate
- 100 g võid
- 1 dl suhkrut
- 2,5 dl mandlilaaste
- 2 spl arooniamahla või õunamahla
Valmistamine
- Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks.
- Lisa sulatatud, kuid natuke jahtunud või.
- Lisa ka kuivained ja arooniamahl, sega lusikaga ühtlaseks.
- Kalla tainas eelnevalt võiga määritud (22 cm) koogivormi.
- Eelküpseta põhja 200 kraadises ahjus umbes 8-10 minutit.
- Lisa seejärel põhja peale õhukeselt viilutatud pirnid ja pohlad.
- Küpseta põhja veel 10 minutit.
Mandlikatte valmistamine
- Sel ajal kui kook ahjus on valmista mandlikate.
- Pane või, suhkur, mandlilaastud ja mahl kastrulisse. Sega ühtlaseks massiks ja kuumuta kuni mass hakkab keema. Tõsta seejärel kastrul kohe pliidilt ära.
- Laota mandlikate lusika abil koogi peale ja küpseta kooki ahjus veel umbes 10 minutit, kuni kook on pealt ilus kuldne.
- Lase koogil enne serveerimist täielikult jahtuda. Hoia kooki külmkapis.
![](https://koogijutud.ee/wp-content/uploads/2020/09/IMG_20200913_075717-1024x768.jpg)
![](https://koogijutud.ee/wp-content/uploads/2020/09/IMG_20200912_155730-1024x768.jpg)