Purukook mustikatega on kiire, lihtne ja maitsev. Ja mis teha, koogis kasutan jälle mustikaid, kuna hooajalisus on minu blogi üks märksõnadest.
Ideaalne kook küpsetamiseks ka pühapäeval, kuna sa ei pea pikalt köögis aega veetma. Küpsetasin koogi kodus, mille järel rändas see kook koos minuga sügisesse Hiiumaale. Mine sinagi välja loodust nautima!

Purukook mustikatega
Koostisosad
Purutaigen
- 120 g külma võid
- 3,5 dl nisujahu
- 0,5 dl kaerakliisid
- 0,5 dl suhkrut
- Näpuotsatäis soola
Täidis
- 200 g maitsestamata kohupiima
- 100 g toorjuustu
- 2 muna
- 0,75 dl suhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 4 dl mustikaid
Valmistamine
- Sega omavahel kuivained. Lõika külm või kuubikuteks ja töötle sõrmede abiga kuivainetega kuni moodustub tainas.
- Laota tainas lahtikäiva (22 cm) koogivormi põhja ja vajuta sõrmede abil ka vormi äärtesse. Jäta peotäis tainast koogi peale puru jaoks.
- Täidise jaoks sega kokku kohupiim, toorjuust, munad ja suhkrud.
- Vala täidisemass taina peale ning kata mustikatega.
- Kõige peale puista ülejäänud puru ja soovi korral mandlilaastud.
- Küpseta 200 kraadises ahjus u. 35 minutit.
Veel mõned soovitused
* Hoia kooki kindlasti külmkapis ja kõige parem ongi kook järgmisel päeval.
* Kooki saad teha ka külmutatud mustikatest, sellisel juhul sega mustikatega 1 spl kartulitärklist.
@koogijutud @koogijutud @koogijutud
@koogijutud @koogijutud @koogijutud @koogijutud
[…] *Kui sul mandlijahu käepärast ei ole, saad sama koogi teha ka nisujahuga, aga siis on maitse ja tekstuur hoopis teistsugune. Retsepti, kus mandlijahu asemel on kasutatud nisujahu leiad minu varasemast blogipostitusest, purukook mustikatega. […]
[…] Purukook mustikatega, mustikamuffinid, suvikõrvitsa šokolaadibrownie, suvikõrvitsapirukas kodujuustuga. […]