Suvikõrvitsa šokolaadibrownie

Üks mahlane šokolaadikook, mille salajane koostisosa on suvikõrvits. Kook maitseb ka neile, kes muidu suvikõrvitsast väga lugu ei pea, kuna suvikõrvitsa maitset ei ole üldse tunda. Väga mõnus magus amps kohvi kõrvale!

Suvikõrvitsa šokolaadibrownie

10 tk

Koostisosad

  • 75 g võid
  • 75 g tumedat šokolaadi
  • näpuotsatäis soola
  • 2 muna
  • 1,5 dl tumedat muscovado suhkrut
  • 1,5 dl nisujahu
  • 0,5 dl kakaopulbrit
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 dl purustatud kõrvitsaseemneid
  • 200 g riivitud suvikõrvitsat

Kate

  • 75 g tumedat šokolaadi
  • 25 g võid
  • 100 g maitsestamata toorjuustu

Kaunistamiseks

  • Mandlilaaste
  • Mustikaid, pohli

Valmistamine

  1. Sulata kastrulis madalal kuumusel või ja šokolaad. Sega aegajalt. Kui segu on sulanud, lisa sool ja jäta jahtuma.
  2. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks.
  3. Sega omavahel nisujahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja purustatud kõrvitsaseemned.
  4. Lisa jahtunud šokolaadimass muna-suhkrumassile. Lisa ka peenelt riivitud suvikõrvits, millest on üleliigne vedelik välja pigistatud. Lisa ka jahusegu.
  5. Sega hoolega ühtlaseks taignaks.
  6. Pane tainas küpsetuspaberiga voodertatud vormi. Mina kasutasin 15×23 cm suurust vormi.
  7. Küpseta kooki eelkuumutatud 200 kraadises ahjus 20-25 minutit.
  8. Lase koogil toatemperatuuril jahtuda.
  9. Katte valmistamiseks sulata šokolaad ja või kastrulis. Lase täielikult jahtuda ja lisa alles siis toorjuust.
  10. Laota täidis koogi peale, kaunista rõstitud mandlilaastude ja värskete kodumaiste marjadega.

Hoia kooki enne serveerimist külmkapis ja naudi koos hea kohviga.

Veel mõned soovitused

* Mina kasutasin väikest vormi, aga kui soovid suuremat kooki tee kohe topeltkogus.

* Purustatud kõrvitsaseemnete asemel võid kasutada ka meelepäraseid pähkleid.

* Muscavado suhkru asemel võid kasutada ka fariinisuhkrut.