Sel aastal on metsas tõeliselt palju mustikaid. Milline lust on esmalt tunnike metsas olla ja siis üks lihtne ent samas ka maitsev kohupiima mustikakook küpsetada.
Kohupiima mustikakook
Koostisosad
Koogipõhi
- 30 g sulatatud võid
- 1/2 dl vahukoort või täispiima
- 1 muna
- 1 dl suhkrut
- 2 dl nisujahu
- 1½ dl kaerahelbeid
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 1tl küpsetuspulbrit
Marjatäidis
- 4 dl mustikaid, vaarikaid või muid meelepäraseid marju
Kohupiimatäidis
- 1 pakk Farmi vanillikohupiima
- 1 ½ dl täispiima
- ½ dl suhkrut
- 1 muna
- 1 tl vanililjesuhkrut
Valmistamine
Sega sulatatud ning jahtunud või piima ja munaga, kasuta selleks kahvlit. Lisa suhkur. Sega kuivained ja lisa taignale. Laota tainas võiga määritud koogivormi (26 cm). Küpseta koogipõhja eelkuumutatud 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Lisa marjad koogipõhjale, seejärel sega kausis kohupiimatäidise komponendid ja lisa pirukapõhjale.
Küpseta veel 20-30 minutit kuni kook on ilusa värvusega. Vajadusel kasuta fooliumit.
Naudi niisama või koos vaniljejäätisega.