Jagan teiega oma rõõmu, nimelt võitsin oma unistuste mikseri, täpsemalt KitchenAid mikseri. Ja seda tänu Instagramis olevale Farmipiima korraldatud võistlusele. Puhas loosiõnn ja mul on selle üle väga hea meel! See annab mu küpsetamise tuhinale kindlasti veel hoogu juurde ja püüan oma hobiga edaspidi veel enam tegeleda ja ennast arendada.
Farmilt sain ka nende piimatooteid ja muidugi tahtsin ma kohe nendest midagi põnevat küpsetada. Jõuludeni on jäänud vaid mõni päev, seega jagan teiega retsepti, mis sobib ka jõululauale. Koogipõhjas kasutasin ka rukkijahu, mis annab koogile väga mõnusa meki, ning pohlad ja murakad sobivad hästi selle koogi peale.
Palusin koogile tagasisidet oma 4 aastaselt pojalt. Ta sõi väga hoolega kogu koogitüki ära ja alles siis kui koogitükk söödud oli, ütles et annab mulle triljon punkti! See siiras vastus ja vaatepilt kuidas ta isuga kooki sõi tegi südame eriti soojaks.
Jõulud on hoolimise aeg. Küpseta sinagi oma perele kook, mida jõuluõhtul koos süüa saate. Ja nüüd siis retsept:
Põhi
- 1,5 dl suhkrut
- 2,5 dl nisujahu
- 1 dl rukkitäisterajahu
- 2 tl vaniljesuhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 150 g Farmi koorevõid
- 1 muna
Täidis
- 400 g Farmi köögitoorjuustu
- 100 g Farmi köögikohupiimapastat 9%
- 4 muna
- 1,5 dl suhkrut
- 1,5 dl pohli
- 1 tl suhkrut
- 1,5 spl murakamoosi
Valmistamine
- Võta pohlad sügavkülmikust sulama.
- Sega kausis koogipõhja kuivained, lisa külm hakitud või ja muna ning töötle käega ühtlaseks.
- Pane lahtikäiva 24-26 cm suuruse koogivorma põhja küpsetuspaber. Vajuta taigen vormi põhja ja äärtesse. Vajuta äärtesse ka fooliumist tehtud ribad, et taigna ääred küpsemise ajal alla ei vajuks.
- Küpseta põhja eelkuumutatud 200 kraadises ahjus 10 minutit. Ahjust väljavõttes eemalda fooliumiribad.
- Sel ajal kui põhi ahjus on valmista täidis. Mikserda hoolega toorjuust, kohupiimapasta, suhkur ja munad. Selleks kasutasin oma uhiuut KitchenAidi 🙂
- Püreesta saumiksriga pohlad, suhkur ja murakamoos.
- Laota täidis eelküpsetatud põhjale.
- Tõsta püree koogile väikeste pisaratena. Kasuta kööginuga, et püree laialilaotada ja tekiks marmorpind.
- Küpseta kooki 175 kraadises ahjus 40 minutit.
- Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda.
- Hoia kooki külmkapis. Selle maitse on järgmisel päeval veelgi parem.